Vårvintermorgon

Jo men vänt har det ju, jag mår inte lika dåligt alls idag, men är såklart som alltid efter magsjuka – matt, orkeslös och med en tämligen fattig matlust. Lite extra skönt att bo just här idag då, behöver ju komma ut med Nala ibland men kan gå runt här ute istället för att gå en promenad – mycket lugnare och hon får ändå komma ut och nosa och springa runt lite som hon vill. I morse var det verkligen så otroligt vackert, trots att tempen visade på -10 grader så var det vindstilla och soligt, och fåglarna bjöd på en hel symfoni. Stod en lång stund på vår kulle och bara lyssnade – finns en film i mina händelser på instagram om ni vill höra själva. Fotade lite med, kontrasten skarp vårsol och frost är ändå speciell…

Ett lager skimrande frost klär in alla lökar, men de verkar ändå klara kylan bra.
Snödroppen har fått ett nytt utseende och ser lite hängig ut just nu, men kommer nog klara sig.
De här små blå raringarna ser ut att kämpa mer, vet inte riktigt vad det är men vi har massor av dem, oerhört fina! (inte så lätt att se när de är inklädda med is dock)
Hittar fortfarande något nytt nästan varenda gång jag går ut, här hittade jag en liten buske med trollhassel som jag inte sett förut.
Och någon slags taggig buske som redan börjat bli grön – ser nästan lite ut som krusbär?
Från kullen bakom huset syns stallet och Filips lilla lekstuga.
Från stalltaket droppade det redan från frosten som smälter i solen. Kommer bli ett perfekt ställe att ha tomater, vid värmen och det skyddade söderläget. Och solpaneler på taket blir det med, innan sommaren.
Är så glad för dessa små kullar och små bergsknallar, med sina stenrösen. De är fantastiska lekplatser utan att vara farliga (liiiiite orolig för huggorm i stenrösena till sommaren bara) och ger en så vacker varierad natur i vår trädgård.
Drottningen av Norrgård har det inte dumt, hon.
Avslutar med en bild över åkrarna. Fatta att alla dessa bilder är bara från vår gård?

Nu ska jag försöka äta lite fil till frukost tänkte jag, sen bara vila en stund. I morgon blir det nog jobb – behöver mäta och beställa fönster som inte kan skjutas upp, så vill vila så mycket som möjligt idag. Hoppas ni har en bra dag och slipper magsjuka och annat som går nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s