Påsk på vårt sätt

Alltså den här påsken började lite sådär halvdant, med en svinkall om än produktiv fredag och sen på påskafton skulle vi på en stunds vandring men herregud så mycket gnäll och bök det var innan vi kom iväg. MEN, som i nästan alla fall så vände ju humöret på alla (förutom Lukas som inte var med eftersom han var hos en kompis) när vi väl kom ut.

I bokskogen hittade vi de första blåsipporna för i år!

Det var lite sisådär väder först, men det blev bättre allteftersom dagen led. Filip var i alla fall i sitt absoluta esse när vi väl kom ut och SKUTTADE hela vägen runt hela Västanåleden (nästan 6 km totalt) samtidigt som han oavbrutet pladdrade om allt han såg runtomkring sig. Herregud vad den pojken kan prata… Men han var så glad och go där han sprang före så det är svårt att inte bara le åt saken, även när det börjar kännas som öronen blöder lite.

Ungefär så här långt fram var han hela tiden – tänk den som hade hans energi!

Vindskyddet var upptaget, men vi hade med egna grejor och gjorde upp en liten eld på stenstranden och grillade våfflor. Bara andra gången vi testar det, första blev lite katastrof, men nu kom vi faktiskt på hur vi skulle göra för att de skulle bli bäst. Självklart ihop med lite gott kokkaffe! Som alltid smakar ju allt kanon när man är ute och vi mumsade alla i oss en ordentlig omgång.

Så här glad blir man efter kokkaffe och våfflor!
Snäll storebror visar hur man gör när man kastar macka

På tillbaka-vägen valde vi att gå den övre vägen, den är mer som att klättra fram och både lerig och hal – men också väldigt rolig att gå. Filip SPRANG före nu också och var innerligt förbannad över att han inte behövt klättra något – medan vi vuxna absolut klättrade oss fram lite här och var, något som knappt då märkes hos en skuttande sexåring.

Brant, blött och lerigt – men roligt!

Extra kul att också få med tonåringen, det var längesedan vi var ute på dagsutflykt nu och det är ju ett sånt himla bra och skönt sätt att hänga med hela familjen.

Hittade en vacker liten blommande buske med utmed leden, ingen aning om vad det var dock.

På vägen hem köpte vi lite plockmat eftersom vi inte planerat nån vidare middag och det var ju ändå påskafton – till vår stora glädje kunde vi faktiskt för första gången denna säsong sitta ute på altanen och äta. Snacka om lyxigt! När vi ätit färdigt var alla trötta utom sexåringen som kom in i någon andra andning och återigen SPRANG fram och tillbaka och hämtade in ved och hade sig, vi satt bara och skrattade åt honom… Det var vår påskafton – inte så social kanske men väldigt skön. Hoppas din var det med!

Men alltså… må det bli många, många kvällar här i sommar!
Nån hade fullt upp med att skrubba altanen!

4 reaktioner på ”Påsk på vårt sätt

  1. Det låter som en jätteskön påskafton tycker jag!
    Rosa blomma på nästintill bar kvist vid den här tiden på året brukar vara tibast. Giftig men vacker där den står.

    Gillad av 1 person

  2. Wow, det låter som om ni hade en riktigt äventyrlig påskhelg! Och hur spännande att ni hittade blåsippor i bokskogen – det är verkligen ett vårtecken att se dem blomma. Men jag undrar, var det bara du och din familj som var ute och vandrade eller var det fler som njöt av naturen under påsken? Jag har själv märkt att många väljer att ta tillfället i akt och spendera mer tid utomhus nu när vädret blir varmare och dagarna längre. Det är verkligen en fantastisk tid på året!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s