En rättfärdig storm

Det pågår ju en storm på internet och i världen, en storm angående aborträtt och kvinnans rätt till sin egen kropp. Att inskränka aborträttigheter ger mig en stor svart klump i magen att tänka på, att män ska bestämma över konsekvenserna av en oönskad, påtvingad eller riskfylld graviditet, förlossning och ett liv med barn.

Jag orkar inte riktigt formulera ihop ett vettigt inlägg om detta just nu, men jag vill VARMT rekommendera Hej Hej Vardag‘s syn i frågan, jag ställer mig bakom den till punkt och pricka! Här är några av hennes inlägg:

Har lånat två av hennes illustrationer:

Även om jag inte känner att jag kan skriva ett genomtänkt inlägg om detta så innebär det INTE att jag inte tycker något, och att jag vill ge en stor kram till alla som engagerar sig i frågan!

PS, som en av de många som haft svårt att bli gravid och heller aldrig behövt göra en abort så vill jag påpeka att jag ändå förstår att det här är en livsviktig fråga som bör hållas isär med en kamp att bli gravid.

2 reaktioner på ”En rättfärdig storm

 1. Tack att du delar och att du engagerar dig!

  Många gånger orkar jag inte ge mig in i debatterna, dels för att så många redan sagt så mycket bra och många gånger för att det tar tid och energi att sortera tankarna OCH att få ner dem på ett sätt som man är bekväm med. Så många inlägg jag skrivit och raderat genom åren…
  Ett tag kände jag dessutom att folk skulle tro att jag inte brydde mig om jag inte skrev något och då försvann det lustfyllda med att skriva om det!
  Vad jag vill säga är att man inte alltid måste skriva om alla diskussioner som pågår, man kan vara engagerad och tycka och tänka ändå!
  Igen, tack för delning och kloka ord!

  Gillad av 1 person

  • Tack, man känner sig lätt oerhört otillräcklig när kan inte kan gå all in, samtidigt finns det ju ett oändligt antal orättvisor som pågår, samtidigt som man ska klara, orka och hinna vardagsliv med tre barn 🙈 På tal om det förresten, stort lycka till med trean som är på G, jag följer tiden dit 😄

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s